Ветовчаните Николай А., на 42 г., и Христо А., на 25 г., бяха задържани за постоянно в ареста в Казанлък. Причината - измамническите им пипала стигнали и до Розовата долина, където по телефона оплели три наивни пенсионерки на 90, 83 и 72 години. Мерките за неотклонение могат да се обжалват.
Прокуратурата изяснила, че на 19 април тази година Николай пуснал обява в интернет, че търси нещо като куриер, който да получава и изпраща пари и документи от Казанлък до Русе. 
Междувременно, докато чакал кандидатите да станат мулета, успял да подлъже две от пенсионерките, като пред едната се представил за нейн племенник, а на другата казал, че е зет й. Обяснил им, че му трябват пари за радиатори и доверчивите баби му харизали 1600 лева.
По същата схема, но отделно работил и Христо, който подмамил 72-годишна пенсионерка, като й се представил за упълномощен от казанлъшки бизнесмен и съобщил, че има запазени радиатори, внос от Германия, които трябвало да бъдат доставени на детски ясли в Пловдив. Измамникът поискал те да бъдат платени до половин час, след което жената предала на таксиметров шофьор, който бил въвлечен в схемата, сумата от 1000 лева.
Съдът в Казанлък отчел, че двамата ветовчани са опасни, а престъпленията, за които са предадени за разследване - тежки и могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от 1 до 8 години, както и с конфискация на имущество. Затова сметна, че мястото им е в ареста.