Двама души пострадаха в четири пътни инцидента в рамките на час в Русе.
Серията започва в 14.30 ч когато в района на сервиза на „Мерцедес“ кола от същата марка излезе на пътя без да зачете предимството на движещо се в посока Дунав мост деу и при удара леко са ранени шофьорът на корейския автомобил и пътуващата до него жена.
Само 18 минути по-късно друга жена пострада при сблъсък между два фиата до входа на Пристанищния комплекс на бул.“Тутракан“. Причина за сблъсъка е обратен завой, при който е преграден пътят на движещата се по правилата кола. Пътуващата в блъснатия фиат 59-годишна жена е откарана с леки наранявания в болницата.
Малко след 15 часа две коли си огънаха ламарините, но индидентът приключи само с попълване на двустранни протоколи.
Четвърто по ред, но първо по потенциална опасност е произшествието на бул.“Христо Ботев“ пред автокъща в посока „Джъмбо“ в 15.30, при което алфа ромео блъсна движещата се пред него хонда, а тя удари товарен фолксваген. При проверката за алкохол се оказа, че виновният шофьор на алфата кара с 0.98 промила и това е пореден път, в който сяда пиян зад волана. Затова случаят е предаден на разследващ полицай за започване на производство.
Още една катастрофа с леко ранено дете стана по-рано през дена. В 12.30 бащата на деветгодишното момиченце не спря с фиата си на знак „Стоп“ по „Николаевска“ и удари движещо се по „Рила“ лекотоварно рено, а то на свой ред смачка багажника на паркиран мерцедес. В тази каша детето си ударило главата и бе откарано в болницата с леко замайване и уплаха.