Състав на Русенския окръжен съд определи като цинично искането на Бахар Селим да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за 7-годишния си син, тъй като именно той го е лишил от неговата майка. Това бе и една от причините магистратите на първа инстанция да задържат за постоянно обвинения в убийството на съпругата си 33-годишен мъж. Мярката обаче може да се обжалва.
27-годишната Джейлян Селим намери смъртта си на 12-тия километър на пътя Русе-Велико Търново около 18.30 часа на 31 май. 
Тогава тя се опита да се откопчи от озверелия си съпруг и успя да слезе от караното от него БМВ. По време на заседанието вчера стана ясно, че Бахар упорито я е преследвал, като при всяка възможност я е мушкал с нож безразборно. За това свидетелствали раните по неговите пръсти, както и разказите на двамата очевидци, които са станали неволни свидетели на кървавия крайпътен екшън. Многото пробождания засегнали жизненоважни органи, включително шията и корема, и вероятно рана в някоя от тези области е причинила смъртта на младата жена. Това тепърва предстои да покажат назначените по делото експертизи.
Иначе съдът посочи, че към момента от показанията на познати профилът на Бахар показва, че е силно ревнива натура и е възможно неговата агресия да бъде отключена към различни хора. Способен бил и на внушения, от които сам да създава проблеми и не е изключено именно заради дяволите в главата си да е посегнал на съпругата си.
И прокуратурата, която поиска Бахар да чака присъда задържан, и служебният му адвокат, който пледира за домашен арест, бяха единодушни, че мъжът е съдействал на разследването, а освен това е неосъждан. Защитникът му обърна внимание, че мъжът веднага бил съобщил за извършеното и повикал помощ за ранената си любима, по-късно направил самопризнания и посочил къде е оръжието на убийството, вместо да търси варианти да се крие и да бяга от отговорност.
Прокуратурата обаче подчерта, че въпреки това единствената адекватна мярка за него остава задържане в ареста и намекна, че предстои събиране на доказателства, които могат да променят обвинението срещу него. Тоест вероятно са налице съмнения, че той може да е планирал затриването на съпругата и така да отговаря за още по-тежко престъпление. 
В съдебна зала роденият в Дулово Бахар запази пълно мълчание. Единствено заяви на съда, че иска да се грижи за детето си и затова безуспешно на този етап помоли да бъде освободен.