Автомобилна гума под пътна табела до Русе била тайното скривалище за оскубани с безскрупулни телефонни измами пари. А доставчикът на плячката е 48-годишният Иван Г. от Стара Загора, който бе задържан в четвъртък в Града на липите.
Кой е прибирал заработените с измама пари, все още не е изяснено. Засега обвинението е категорично, че мулето е носило от Стара Загора до Русе 13 000 лева, заработени от 2 телефонни измами. При тях пострадали две пенсионерки на 77 и 88 години, като по-възрастната се разделила с цели 10 000 лева, уж за да помогне на братовчед, който купувал хладилници за някакво училище.
След две десетилетия и половина усъвършенстване телефонните измамници вече действат като истинска мафия - често контактуват чрез посредници и така поръчителите не знаят кой е мозъкът, изпълнителите не знаят кои са поръчители, а мулетата не са наясно кой прибира парите. Всеки по веригата си взема своя дял и това е достатъчно за надеждното функциониране на схемата.  
Заловеният Иван е криминално проявен и вече е осъждан два пъти на пробация, така че този път може и да влезе в затвора, но никак не е сигурно. Както не е сигурно дали криминалистите ще успеят да стигнат до останалите действащи лица в измамите на възрастните старозагорки.