„Правихме ремонт на покрива на блок „Нягол“, който е точно срещу Второ районно управление. Избрахме коректна фирма, всичко протече по план, но при монтирането на капака майсторите са изпуснали ръкавица и тя паднала в комина. На първия етаж живее една баба, която във вторник ми звъни по телефона и казва: „Ще те дам на полицията, ще напиша жалба, ела да видиш!“ Оказва се, че след ремонта жената решила да си запали печката-чудо, за да види дали комините са наред. Влизаме вътре с майсторите, цялата къща в пушек, не можем да видим нищо, а тя ни показва ръкавицата. Работниците наистина изпуснали ръкавицата, но веднага се обадихме на коминочистач, който дойде и почисти. На следващата сутрин бабата отново ми звъни с думите: „Много ви благодаря, много съм щастлива, в кухнята коминът 20 години беше запушен. Сега всичко е наред, защото преместих кюнците и печката и го пробвах“. А аз се чудя да се смея ли, да плача ли“, разказва 32-годишният Цветелин Цонев, който
от близо година е професионален домоуправител
Това всъщност е най-прясната случка в дейността му и е само едно от стотиците приключения, с които се сблъсква ежедневно. И няма как да е по друг начин, след като над 600 апартамента разчитат на него при решаването на битовите си проблеми. 
Впрочем преди време същата тази възрастна дама звъни на Цветелин и му казва веднага да идва пред блока, иначе ще отиде в полицията. Съвестният домоуправител веднага се завтича, а жената го гледала няколко секунди и рекла: Не си ти. Оказало се, че някакъв мъж я е блъснал пред входа, напсувал я, а тя си помислила, че е Цветелин. 
Но младият мъж приема всички тези всекидневни случки с усмивка и като част от работата си, която върши с удоволствие. Споделя, че не среща трудности, тъй като всичко е влязло в релсите и нещата се случват. Домоуправителят трябва да е много разтропан, да има нерви да се занимава, защото ми се е случвало на общо събрание да се стига и до бой заради различни драми, казва той. 
Всъщност Цветелин се запалва по тази професия и тя става основният му източник на доходи, след като близо 10 години работи в чужбина. А иначе е завършил Гимназията по жп транспорт. 
Тогава беше по-интересно да завършиш и да бягаш в чужбина. Живял съм само по квартири, а в чужбина с управлението на блоковете се занимават единствено агенции. В Прага например си плащахме всичко в агенцията за недвижими имоти, а като има проблем, идваха доверени фирми на агенцията. Един ден реших да проверя дали в Русе има реализирана такава практика. Оказа се, че няма, и аз реших да пробвам, разказва професионалният домоуправител.
Първоначално става домоуправител на блока, в който живее допреди година и половина
и на няколко съседни входа. Постепенно хората научават чрез реклами в интернет за дейността на фирмата му „Цвет Груп“, в която работят той и съдружникът му, а блоковете започват да се увеличават. В момента управлява 30 входа във всички квартали, както и две административни сгради, а има още 4-5 кооперации, с които също предстои да се захване. Самият Цветелин пък вече живее в къща до троянските блокчета и с усмивка споделя, че покривът му не тече. Именно течащите покриви и тръбите са основните проблеми на повечето сгради, тъй като са строени през 70-те и 80-те години и са стари. Сравнявайки обаче новото и старото строителство споделя, че новите сгради са много трудни за управление от административна гледна точка, тъй като имат много документи, актове и куп комисии. Въпреки това в момента той активно работи и с няколко фирми, които строят нови кооперации, като предварително се подготвя всичко, свързано с общите части. 
Един от първите блокове, с който стартира кариерата на Цветелин, е бл. „Родина“ до линията. Това по думите му е един от най-порутените блокове, в който тогава тече вода през контактите, но днес вече нещата започват да се случват и има видими промени.
Интересът е голям, проблемите навсякъде са едни същи, но на никой не му се занимава
и всеки си върши неговите си неща. Хамалогия е, ходиш по институции, бюрокрация. Например блок 8 в кв. „Дружба“ има 96 апартамента, от които 80 са обитаеми. Там, като правим събрание, хората гледат през терасите и се чудят дали няма сватба. Става нещо грандиозно, обяснява Цветелин. Най-малкият блок, който управлява, е с 9 апартамента и е на ул. „Хан Крум“. 
Основна цел на Цветелин е да превръща входовете в едно по-чисто, по-уютно и по-добро място за живот, предлагайки качествено обслужване и приятелско отношение, а таксата за тази услуга е 4 лева на обитаем апартамент, като за самотните пенсионери цената е наполовина. 
Той и съдружникът му се занимават с цялото финансово състояние на входа, воденето на домова книга, кой живее, кой се нанася, кой си заминава, заплащат сметки, следят състоянието на асансьорите. Освен това, ако има нужда от ремонт, предоставят оферти на фирми, организиране и провеждане на общи събрания, опитват се да разрешават различни възникнали казуси и проблеми. Друга тяхна цел е качественото почистване на входа, по-голяма сигурност за пропускателния режим в сградата, изготвянето на стратегии за паркиране на собственици и наематели. В задълженията им влизат и събирането на ежемесечните вноски на съкооператорите, заплащането на дължимите такси на входа за електроенергия, асансьор, почистване и други, като оказват и съдействие за събирането на стари задължения и осъществяването на контакт с неизрядните длъжници. 
В тази връзка Цветелин споделя, че като цяло
хората си плащат сметките и не се дърпат, тъй като имат страх и респект
Много хора ми казват: Ела и се занимавай с тях, защото аз не мога, децата ни играят заедно, казва професионалният домоуправител. 
Усилията му в последно време са съсредоточени и в това да убеди живеещите във входовете, които управлява, да санират блоковете си, но без особен успех. 
Имам няколко блока, подготвени с документацията за саниране и съвсем скоро ще бъдат входирани, но за панелните блокове е много трудно, защото се иска цял блок, а аз имам отделни входове. Условията за кандидатстване са много сериозни. Иска се 98% съгласие, а има много хора, които живеят в чужбина. Звъня им по телефона, а те ми отговарят „Какво ме интересува, аз живея в чужбина“ и ми затварят телефона, споделя Цветелин. 
Професията професионален домоуправител всъщност е основното му занимание, като споделя, че това му отнема много време. Трябва да си на разположение винаги, когато има проблем. След трите почивни дни по Гергьовден имах 209 обаждания от клиенти и дори ги снимах. Винаги вдигам телефона, независимо дали е делник или празник. Случвало се е да ми звънят и в 6 часа сутринта, за да ми кажат, че врата е затворена, при положение че това е врата на бизнес сградата и тя се заключва автоматично, а отделно има и голяма табела, разказва Цветелин.  
През свободното си време обича да обикаля из българските планини заедно със съпругата си Радомира и 5-годишната им дъщеричка Цветомира. Този месец щастливото семейство е планирало разходка до Ягодина.