Как Градският стадион се готви за бъдещите мачове на „Дунав“ в „А“ група? Това провери вчера репортер на „Утро“.
Ако изключим групичката деца от лекоатлетическото звено в Ученическата спортна школа и косачката, която пъплеше по терена, всичко друго бе тишина и спокойствие. Затова пък установихме, че климатиците пред съблекалните ги няма и от гнездата им висят само кабели. Както ни разказа услужливо наблизо минаващ осведомен човек, фирмата, предоставила техниката, я демонтирала преди няколко дни, защото не била платена в продължение на месеци.
След тази картинка логично бе да се обърнем към шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.
„Историята с кламатиците е дълга. Една фирма се прехвърлила в друга, сменили ръководството й и т.н. Поръчали сме нови. Ще ги монтираме днес-утре“, обясни Богданов.
Началото на ремонта на сектора за гостуващата агитка е насрочено след седмица. Тези дни комисия, съставена от зам.-кмета Димитър Наков, Богданов, председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс и други капацитети огледала наново стадиона, за да набележи план за работа. Специално секторът за гости щял да бъде подсилен с висока ограда към информационното табло. Така скъпият дисплей ще бъде предпазен от изстъпления на развилнели се фенове, които евентуално биха могли да го целят с твърди предмети.
„Поръчката за ремонт на тоалетните е възложена вече. Този ремонт ще почне до дни“, обясни Веселин Богданов.
Отделно ще бъде прокаран втори вход за футболните отбори.
„И ние знаем, че времето е малко, но ви уверявам, че задачите по Градския стадион, които са ангажимент на Община Русе, ще бъдат изпълнени в срок“, обеща Богданов пред „Утро“.