Двадесет и две марки автомобили и мотопеди изложиха на стартиралото вчера на паркинга пред „Метро“ четвърто автомобилно изложение в Русе.
Всички русенски дилъри се представят с най-новите си модели и привлякоха множество посетители, макар че вчера бе работен ден. Голямото оживление се очаква очаква днес и утре при хубаво време.
Сред най-любопитните екземпляри на автосалона са два „български“ автомобила - компактният SUV „Ховър 2“ и пикапът „Стийд 6“, който заменя досегашния „Стийд 5“. И двата автомобила отговарят на най-високите европейски изисквания на сигурност и екологичност, а до края на годината ще започне серийното им производство в завода на Гриша Ганчев и китайския гигант „Грейт Уол“ край Ловеч.
Интересни „новинки“ има и по другите щандове.
„Автосалон Русе е важна част от събитийния календар на града, защото дунавската столица на България го заслужава. Вярвам в успеха и на тазгодишното издание, което по своите мащаби е още по-голямо от предходните“, заяви при откриването на изложението кметът на Русе Пламен Стоилов.
Шоуто ще продължи до неделя, когато ще се тегли томболата за голямата награда - четири качествени гуми „ДиМак“, осигурени от дилъра на „Фолксваген“ в града и региона „Хоби Кар“. Освен това ще се теглят и томболи за наградите на „Нетуъркс“, най-голямата от които е таблет, а от 11 до 14 часа днес за децата ще има безплатен сладолед.