Пламен Донев ще е най-вероятният нов старши треньор на „Дунав“, научи „Утро“. Той ще бъде наставник в сянка, а същинската работа ще си остане за кърмчията, извел русенския отбор за две години от „В“ до „А“ група - Веселин Великов! Донев ще бъде ангажиран, защото притежава необходимия ценз за ръководене на тимове от елитния ешелон - „Про лиценз“. Неговият договор с „Дунав“ ще е в сила от 1 юли, като главната задача на гастролиращия специалист е да присъства за всеки мач на „небесносините“.
Пламен Донев е дългогодишен футболист и старши треньор на „Светкавица“ /Търговище/. Започва кариерата си на 17 години, за да остане верен на „мълниите“ в продължение на 19 сезона. През 1996 година стартира кариерата си на треньор. Най-големият му успех е през сезон 2011-2012 година, когато „Светкавица“ бие „Етър“ в бараж за влизане в „А“ група. Търговищкият отбор издържа обаче в елитната дивизия само една година. После Донев е освободен и напуска заедно с дългогодишния благодетел на клуба инж. Петко Матеев. Отборът пропада нататък с новите и временнни спонсори, за да играе сега минорна роля в първенството на зоната. 
Връзката с Донев била направена от председателя на Областния футболен съвет в Русе Димитър Димитров-Кулеманс, който поддържа от години отлични контакти с треньора и инж. Петко Матеев. Според наши източници преди три дни се е състояла среща по оста - Донев-Веселин Великов-Димитров, на която били обсъдени бъдещите ангажименти на спеца от Търговище. 
Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов бил в течение на разговорите от самото начало до края им.