Организаторите на Албена Къп 2016 удължават срока за заявки на отборите и индивидуалните състезатели. Двата турнира – по минифутбол и тенис на маса, ще се състоят в края на следващата седмица – от 9 до 12 юни в курортен комплекс Албена.

Всички желаещи да се включат в надпреварата аматьорски футболни отбори ще могат да се запишат до 7 юни включително. Другата новина е за състезателите по тенис на маса – при тях няма да има никакви ограничения за регистрация на участниците, съобщиха организаторите.

Тази година петото издание на турнирите е с впечатляващите 15 000 лв. общ награден фонд. За футболните шампиони на Албена къп са приготвени 3200 лв., паричните премии са до осмо място. Право на участие имат всички отбори, регистрирали се съобразно утвърдения от организаторите образец на интернет страницата www.albenacup.com и след заплащане на съответната такса. Всеки тим се състои от 8 до 10 състезатели. В тениса на маса най-добрите ще си разделят общо 3000 лв.

За двата спорта отборите и участниците могат да включат в групата си допълнителни придружаващи лица(водачи, треньори, семейства, приятели, фенове и т.н. без участие в състезанията), които ползват настаняване на преференциални цени.

Новото тази година е организирането на специална вечер на „Приятелството във футбола“. На нея ще бъдат раздадени 15 от официалните топки, с които ще се играе на започващото на 10 юни във Франция Европейско първенство.

Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели и перфектните спортни съоръжения на комплекса.