„Повече яснота за бъдещето на баскетбола в БК „Дунав“ ще има до няколко дни. Преди това възнамерявам да се срещнем задължително с кмета Пламен Стоилов и заместника му Иван Григоров. Трябва да ги чуем какво мислят по темата. Както се казва, тяхното мнение е важно за нас“, заяви пред „Утро“ Младен Ганчев от фирма „Холеман“. 
Ганчев се нагърби след разпада на „Дунав 8806“ да работи по учредяването на нов клуб.
„Сигурното е, че ще съхраним школата в женското и мъжкото направление. Мъжкият тим ще продължи да участва в „А“ група. Иска ни се да сформираме и дамски представителен тим с ядро от млади наши баскетболистки и някои по-опитни състезателки от състава, играл в елита през отминалия шампионат. Нищо не мога и не желая да обещавам категорично на този етап, за да не се гледаме виновно после“, каза Ганчев за „Утро“.
Той допълни, че няма никаква яснота кой би могъл да е старши треньор на женския отбор, но по принцип във вътрешни разговори се обсъждали евентуални кандидатури.  
Според него учредителното събрание на новия клуб трябва да стане факт до седмица. След това ще бъде свикана пресконференция за оповестяване на повече подробности около плановете за развитие на баскетбола в Русе. Тогава ще бъдат съобшени и имената на членовете на новия управителен съвет. 
В заключение Младен Ганчев призова любителите на баскетбола в Русе да присъстват на благотворителния мач, който ще се състои на 5 юни от 15 часа в зала „Дунав“, а приходите ще подпомогнат детско-юношеската школа.