Джейлян беше много кротка жена, но мъжът й постоянно тормозеше. Вдигаше й страшни скандали, пребиваше я, а след това я изхвърляше да спи на стъпалата във входа или по пейките, навън, разказа вчера пред „Утро“ съседка на 27-годишната жена, която бе жестоко убита от 33-годишния си съпруг Бахар Селим.
Трагедията, за която „Утро“ вчера съобщи, се разиграла във вторник към 18.30 часа на обръщалото на 16 линия по пътя за Пиргово. Джейлян и Исмет пътували с черното БМВ без конкретна цел. Първоначалните обяснения са, че били излезли да се разходят и да се порадват на хубавите пролетни гледки. Тепърва ще се установява
дали тази доста нелогична версия е вярна или Бахар е имал план да реши веднъж завинаги проблемите с младата си съпруга
която патологично ревнувал.
По пътя между съпрузите пламнала поредната караница, при която мъжът обезумял, извадил нож и започнал в движение да ръга жена си където свари. Най-много пострадало лявото й рамо и китките й, докато се опитвала да се предпази. На обръщалото отбил рязко вдясно, спрял, пуснал аварийните светлини и тези секунди били достатъчни на Джейлян да скочи от колата, да прекоси пътя и да побегне към Русе. Но шансовете не били на нейна страна. Озверелият Бахар настигнал след по-малко от 100 метра окървавената си жена и я довършил с един удал с ножа в корема. Наръганата жена се свлякла, поела последните си глътки въздух и склопила завинаги очи.
След кървавото злодейство касапинът сякаш изведнъж осъзнал какво е направил и хукнал към Пиргово. Докато бягал където му видят очите, извадил мобилния си телефон, набрал спешния номер 112 и изкрещял на пресекулки, че е убил жена си. После описал къде точно се е разиграла трагедията и прекъснал разговора.
Веднага след обаждането в полицията била сформирана оперативно-следствена група, която посетила местопроизшествието и открила мъртвата Джейлян. По първоначални данни тя е починала от масивен вътрешен кръвоизлив.
По номера на зарязаното БМВ и на мобилния телефон
Бахар бил незабавно идентифициран и две групи започнали издирването му
Всички данни сочели, че той няма намерение да се укрива и една от първите хипотези на полицията била, че е възможно да сложи край и на собствения си живот. Затова криминалистите се разделили и едната група се насочила към семейния апартамент в блок 3 в русенския квартал „Дружба 1“, а другата продължила към Пиргово, като по пътя претърсвала и периметъра около пътя. Убиецът бил задържан около 21 часа в селото, като за залавянето му помогнали очевидци, които останали много учудени от панически бягащия из селото млад мъж.
Беглецът е задържан първоначално за 24 часа, а след това престоят му в ареста е удължен на 3 денонощия и мярката му за неотклонение най-вероятно ще се гледа в петък. Тогава е възможно да се чуе и обяснението му за зверството. При първите разпити той признал, че е сторил непоправимото от ревност, но засега няма повече подробности.
Трагедията засяга пряко и момченцето на семейството, което на 24 май завършило с много добър успех първи клас в Дойче шуле и баща му го отвел в дома на родителите си за лятото. Детето остана сираче, а освен без майка ще расте и без баща, който ще лежи дълги години в затвора.
Съседите на Джейлян и Бахар Селим вчера бяха шокирани от
кървавия финал на нелекия им семеен живот
Джейлян беше много кротка жена, но мъжът й постоянно тормозеше и често я биеше. Тя ходеше и лете, и зиме с големи слънчеви очила, за да крие синините от юмруците на ревнивия си мъж. Въпреки всичко не можахме да повярваме, че Бахар е способен на убийство и като разбрахме какво е станало, във вторник вечерта стояхме с други комшии почти до полунощ пред блока, разказа вчера пред „Утро“ съседка на нещастната фамилия.
Джейлян беше толкова лъчезарно и добро момиче, че като видях полицейската кола пред входа и разбрах какво се е случило, не можах да повярвам, присъедини се и друга съседка.
Убитата била с висше образование, много способна, амбициозна
и това й помогнало да се издигне в шивашката фирма, в която работела. Бахар пък дори не смеел да погледне съседите си в очите, когато се разминавал с тях на входната врата. Всички го отдавахме на срамежливостта му, макар че често чувахме скандали в апартамента им в панелния блок, добави жената.
Само най-близката съседка на сем.Селим, която живее в съседния апартамент и ги дели само една тънка стена, заяви, че не била чувала никакви разправии.
Още един съсед, който работи в една мебелна фирма с Бахар, се включи в разговора и прибави интересен и доста двусмислен детайл. 
През деня сподели, че мисли да си вземе десетина дни болнични, за да си почине. Поведението му беше съвсем нормално, нищо не подсказваше, че няколко часа по-късно ще се превърне в убиец и тази страшна новина ме потресе, разказва колегата.
Дали Бахар Селим наистина е искал да си отдъхне или внимателно е обмислял убийството на жена си, тепърва трябва да се изясни от следствието. Подобни престъпления от страст обикновено са плод на фатални импулси, но все още е твърде рано и рисковано да се правят каквито и да е изводи по трагичния случай.