Собственикът на веригата магазини „Т-Маркет“ - „Максима България“, купува 12 магазина на дискаунтъра „Пени“, но сред тях не са двата търговски обекта в Русе. Това става ясно от решението на Комисията за защита на конкуренцията, която даде зелена светлина за сделката. От него се разбира, че „Максима България“ придобива магазините на „Пени“ в София, Берковица, Бяла Слатина, Павликени, Попово, Ловеч, Козлодуй, Омуртаг, Разлог, Гоце Делчев, Раднево и Радомир. Така, както бе обявено по-рано, „Т-Маркет“ стъпва и на пазара в Северна и Североизточна България. За веригата обаче населени места като Омуртаг и Попово се оказват по-перспективни отколкото Русе. 
Двата магазина на „Пени Маркет“ в Русе бяха затворени през миналата година, след като собственикът на „Пени“ REWE Group обяви, че изтегля веригата от България. Някои търговски обекта бяха прехвърлени на „Билла“. Останалите бяха отделени в друго дружество - „Рила Проект“, което ги обяви за продан. Сега в него освен русенските магазини остават сградите в Сливен и още няколко града, включително и няколко парцела.
Всъщност, за да стъпи в Русе за, „Т-Маркет“ изобщо не е задължително да купува точно обектите на „Пени“. За продан в града са обявени над 160 магазина във всички жилищни райони, поне четвърт от които са с такъв размер и локация, че са подходящи за откриване на супермаркет. Налични площи има и в някои търговски центрове.