Жилището на сина на следовател в Русе е било претърсено за наркотици, след като задържан с марихуана опитал да натопи магистратското дете. Оказало се обаче, че в дома има символично количество трева, което по-скоро клоняло към варианта, че е за лична употреба. Това са установили разследващите на този етап.
Информация, че син на магистрат е уличен в дилърстване и в него са открити наркотици, бе подаден в „Утро“ от отлично запознат източник. 
„Данните, че син на следовател продава наркотици, дойдоха от задържан бесарабски българин, който е студент и живее в общежитията. Той бе хванат с около 50 грама марихуана, като е заявил, че е купил дрогата от магистратския син. Затова и бе направено претърсване в жилището му, но бе открита едва 1 доза“, уточни за „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев. Затова и тезата, че следователското дете разпространява наркотици издъхнала. 
Самият 20-годишен студент от Украйна, който бе хванат на 31 май с 41 грама готова за пласиране марихуана, вчера бе задържан за постоянно в ареста по искане на прокуратурата. Второкурсникът обясни, че има да взема изпити и иска да учи, а освен това осъзнава, че е направил грешка, за която ще понесе отговорност. Вярно е, че съдейства и с негова помощ се води разследването, но единствената адекватна мярка за него е задържането под стража, категорична бе прокуратурата. Бесарабският българин може да обжалва постоянния си арест.