Точно по 3227 бюлетини в своя подкрепа е получил всеки от двамата кандидати за кмет на Ветово по време на балотажа в десетте секции, вотът в които бе проверен в съда. Това преброи на първа инстанция състав на Русенския административен съд и прецени, че изборите са недействителни. А решението, че гласовете за настоящия кмет Георги Георгиев и опонента му д-р Мехмед Мехмед са абсолютно равни, изненада двамата опоненти, които едва ли са очаквали подобна развръзка.
По закон, когато за двамата кандидати са пуснати еднакъв брой бюлетини, няма избран кмет и президентът по предложение на Централната избирателна комисия трябва да насрочи нови избори. Дали обаче до това ще се стигне, все още не е ясно. И Георгиев, и Мехмед заявиха, че искат да се запознаят в пълнота със съдебното решение и едва тогава да преценят дали ще го обжалват пред Върховния административен съд. Твърде е възможно и двамата опоненти да останат недоволни от тази развръзка, тъй като всеки от тях се очакваше да бъде посочен като пълноправен победител в надпреварата и законен кмет.
Както „Утро“ писа, до изборния казус се стигна заради резултатите от балотажа. Тогава Георгиев от местна коалиция „Бъдеще за всички“ бе обявен за победител и кмет втори мандат с 3233 гласа. А опонентът му от ДПС загуби с 3219 бюлетини. Мехмед обаче обжалва минималната победа, като първоначално Административният съд в Русе сметна, че вотът е правилно отчетен. Върховният административен съд обаче видя нещата по друг начин и нареди спорните 10 секции да бъдат ревизирани, като се прегледат в съдебна зала пуснатите бюлетини. Така и стана - в продължение на 2 дни бяха отделени 142 действителни и недействителни бюлетини и за двамата опоненти, за които имаше претенции, че не са отчетени правилно. 
Накрая прокуратурата видя основания за обръщане на изборния резултат и посочи, че не Георгиев е победил с 14 гласа разлика, а Мехмед има 15 бюлетини повече. Докато Георгиев и адвокатите му посочиха, че действително има разминавания, но те не влият на победата му. Съдът обаче изненадващо заключи, че истината е някъде по средата.
Според изчисленията на административните магистрати действителните гласове за Георгиев се променят от 3233 на 3227 гласа, а за Мехмед - от 3219 на 3227 гласа.
Изборите не са проблем, 5 пъти съм ги печелил. Както казах и преди, аз вярвам в съда. В случая обаче с моя екип искаме да се запознаем с мотивите в решението и ще преценим дали ще обжалваме. Съжалявам единствено за хората във Ветово, които заслужават по-добро, коментира действащият кмет Георгиев.
Как става така резултатите да са точно равни?! Според мен това е йезуитско решение. От вас научавам, че така е заключил съдът и след като се запозная с мотивите му, ще преценя дали ще обжалвам. Пак казвам, че не се плаша от избори - напротив, убеден съм, че ще ги спечеля, както съм спечелил и тези. Нови избори обаче ще са поредно наказание за мен и за обществото, тъй като тази безтегловност не е полезна за община Ветово, коментира за „Утро“ д-р Мехмед. Той бе категоричен, че опонентът му има доста повече от 6 неправилно зачетени гласове.
Отделно Административният съд реши, че Районна прокуратура трябва да се занимае с протоколите от секционните избирателни комисии, в които са отразени гласове, които нямат общо с реалните резултати, и да се види дали е налице престъпление.