Трима нестандартни румънски художници ще скъсят максимално бариерата между актьори и зрители, като издадат някои тайни от влизането в образ. Йоана Ангелеску, Кристиян Крестинков и Емануел Сава ще гостуват в Русенската художествена галерия, за да представят проекта „Търси се...“. 
Йоана, Кристиян и Емануел работят в много различни области, но успяват и да си сътрудничат по посоките на неконвенционалното. Идеята им е да срещнат очи в очи зрителите и героите, като допуснат публиката до детайлите като грим, костюм, цялостна визия. Тримата ще покажат образи, които са създали в периода 2011-2016 г. в своето студио GreenMind, ръководено от румънския фотограф Емануел Сава. Ще бъде представен малък лабиринт, в който посетителите ще могат да влязат и да се полюбуват на всеки персонаж в неговата стая, да надникнат зад някои въображаеми затворнически решетки, където стои герой, направен от силикон, гипс, драперии и... фотография. Авторите използват 3D ефекти, за да доближат публиката до фантастичните истории, разказани с пластични материали, фотография и изкуството на художествената манипулация. 
Откриването на изложбата е днес от 18 ч, тя ще остане в РХГ до 20 юни, а междувременно гостуващите автори ще правят творчески работилници с ученици от Училището по изкуствата.