Проблемният пътен участък малко след входа на Мартен, за който „Утро“ сигнализира в понеделник, ще бъде изцяло ремонтиран. Засега строителните машини продължават с работата си в участъка, където е подходът за фирмите. И тъй като докато тече ремонтът отсечката ще бъде затворена, от тежките камиони и цистерни, които основно създават неудобствата, няма и следа.
„Тече проектиране на ремонта, който ще се извърши на няколко етапа. Радвам се, че община Русе прегърна идеята и Мартен ще посреща гости и жители с европейска визия. Обновяването ще започне още от входа за града, покрай оранжериите, като ще бъде изградена велоалея, а на пилони ще бъдат поставени знамена“, обясни за „Утро“ кметът на Мартен Димо Тонев. Той уточни, че до напрежението и оплакванията от разбития път, който вдига неимоверен прах, се стигнало заради временното решение дупките по отсечката да бъдат запълнени с фракция. Заради върволицата от камиони тя съвсем се натрошила и станала причина за гъстите прашни облаци във въздуха. Именно срещу това възроптаха бизнесмени и стопаните на емблематичната италианска пицария в Мартен, които няма как да посрещат клиенти в лятната си градина насред покриващата всичко със сива пелена пушилка. 
Проблемът с преминаващите тежки камиони и цистерни Тонев не пожела да коментира, тъй като въпросите дали тяхното място е по улиците на града не били в неговите компетенции.