Лудогорец остана единственият тим, срещу който не бе свирена дузпа през целия сезон в А група. Срещу разградчани не бе отсъждан наказателен удар и в първите два сезона, пише "Тема спорт" в обзорен материал за изминалия сезон. 

Първата дузпа в ущърб на Лудогорци бе на 20 октомври 2013 г. и бе реализирана от Юрген Джазула при 4:2 за Литекс като гост след 72 поредни шампионатни мача от дебюта им в елита без нито една. Тя бе отсъдена за наруше­ние на румънския защитник Козмин Моци, който през този сезон реализира 3 от отсъдените дуз­пи за разградчани. От­както са в елита, за зелените са свирени 30 дузпи (25 реализирани), а срещу тях - 4.
 
Спечелената национална купа пък от ЦСКА наруши безпрецедентната доминация на провинциалния футбол у нас в последните 5 сезона. Предишните 13 трофея в този период отидоха на извънстоличен адрес. 9 от отличията са във витрината на Лудогорец, по 2 - на Берое и Черно море. Последните трофеи за столичани също бяха притежание на ЦСКА - Купата на България и Суперкупата през сезон 2010/11 г.

Славия, която взе евровиза след близо 20 години пауза, приключи сезона без нито един червен картон за свой футболист. Това се случ­ва за първи път от се­зон 2010/11 г. насам, ко­гато в съставите на Бе­рое и Миньор Пк също нямаше изгонен играч.