Скромните 60 лева получили двама безработни, останали без стотинка в джобовете, които решили да откраднат старото „Сузуки“ на комшията и да го изтъргуват. Планът им проработил, но изкарали обидно малко пари, а като за капак не им се разминаха и присъдите.
Случаят е от ноември 2015 година, когато от дума на дума двамата закъсали приятели си наумили да откраднат 53-годишния мотор, който бил завит с дрехи и не мърдал от паркинга пред бл.“Стоян Заимов“. Натоварили го в мерцедеса на единия, който вече работи като кредитен инспектор в „Профи кредит“, и тръгнали да го спазаряват в Цар Калоян. Купувач им броил 60 лева, макар според експерт моторът да струвал към 1100 лева. Не след дълго обаче окраденият сигнализирал полицията и униформените стигнали до крадците. 
Съдът на първа инстанция отчете, че срещу двамата има висящи дела, но все още се водят с чисто съдебно минало и ги наказа с по 1 година и половина условно с 4-годишен изпитателен срок. Отделно кредитният инспектор ще трябва да се раздели със своя мерцедес, който ще бъде конфискуван, тъй като с него е извършена кражбата. Присъдата не е обжалвана и вече е влязла в сила.