Възрастен мъж скочи от четвъртия етаж на Хирургическия блок и намери смъртта си на плочките във вътрешния двор на сградата в събота преди обед. 
 Л.Й. е приет в хирургическото отделение в началото на миналата седмица със спукана язва и перитонит. Това наложило незабавна операция, след която той се чувствал добре и постепенно болките отшумели. 
Това каза вчера за „Утро“ началникът на хирургията в Университетската болница д-р Симеон Симеонов. В събота сутринта дежурните лекари минали на визитация и съобщили на Л.Й., че в понеделник ще го изпишат. Около 10.30 часа обаче дядото излязъл на балкона на стаята си, в която бил сам, и се метнал през парапета с главата надолу в английския двор, който е ограден отвсякъде и няма никаква видимост отвън.
Тупването на тялото било чуто от медици в Спешното отделение и тъй като прозорците им гледат към този участък на Хирургическия блок Л.Й. бил открит веднага след инцидента, но вече бил мъртъв.
На място пристигнали изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Иван Стоянов и началникът на хирургията д-р Симеонов. Установено е, че Л.Й. имал психични проблеми, но не е регистриран в Центъра за психично здраве, тъй като се лекувал на частно при психиатър. Вероятно болестта е била и причината съпругата му да го напусне. Предполага се, че от неустойчивото пролетно време в събота психичният проблем се е отключил и възрастният мъж е предприел фаталната стъпка да сложи край на живота си. Със съпругата му са нямали деца и затова вчера смъртният акт е получил негов племенник.