В Северна Корея беше обявено началото на общонационална акция с името „Кампания на предаността“., чиято цел е изпълнение на поредния петгодишен план за икономическо развитие, предаде ТАСС, позовавайки се на севернокорйския в. „Нодон синмун“.

В публикацията не се уточнява точно по какъв начин населението на Северна Корея трябва да прояви своята преданост към ръководството на страната. При предишната подобна кампания севернокорейците бяха призовани „активно да участват в строителството на процъфтяващата държава“. По този начин трябвало да бъде доказано „величието на партийното ръководство в същото време, когато Съединените щати предприемат отчаяни опити да задушат народната република“.

Тези акции се провеждат на фона на поредното изостряне на отношенията на Пхенян с неговите съседи. През тази година Северна Корея съобщи за успешно провеждане на изпитания на водородна бомба и изстрелването на космически спътник. В отговор Съветът за сигурност на ООН взе решение за засилване санкциите срещу Северна Корея.