Втори полицай заведе дело срещу арогантния чуждестранен студент Гокхан Й., след като младежът направи на пух и прах спрелите го униформени.
За инцидента от 11 април 2015 година турчинът  договори наказанието си с прокуратурата. Тогава той се съпротивлявал на екип пътни полицаи, а негов съучастник му станал и погълнатият алкохол - 2.24 промила. Униформените отнесли серия псувни и обиди на турски език, като дори били наречени „гяури“. Служителите на реда били разигравани и докато опитвали да тестват студента за алкохол. Той на няколко пъти не издишал въздуха в дрегера, а после захапал тръбичката на устройството и я изплюл на земята. Агресията му избила и физически, при което блъснал униформен. За всичко това Гокхан получи половин година условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка пък бе отнета за 1 година и половина и той ще трябва да забрави да натиска педалите на спортното си „Ауди ТТ“.
Присъдата обаче не сложи точка на случая. Единият от засегнатите полицаи се обърна към съда и поиска 2500 лева обезщетение за преживяната обида, но съдът му присъди 2000 лева. Няколко месеца по-късно е факт и обезщетението, което бе отредено и на втория полицай. Според съда на първа инстанция и той заслужава 2000 лева компенсация за това, че престижът му бил уронен, не можел да си свърши работата, а накрая дори се пенсионирал, макар да не бил длъжен.