Софийската фирма „Имбилити“ ООД, която преди две години придоби пустеещия дом на известната в миналото банкерска фамилия Бурови в Русе, започва възстановяване на сградата, видя „Утро“. Някогашният пионерски дом е паметник на културата и затова реконструкцията и реставрацията му ще продължат дълго - планираният срок е 2 години, до май 2018 г. Предвижда се и промяна на предназначението в Център за обучение на деца и юноши. 
По обекта вече шетат строители. Изпълнител е ДЗЗД „Обединение Армира 2013“ - Търговище, а подизпълнител - „Геостабил - Янков, Милков и Попов“ ООД - София.
Великолепната сграда е строена през 1908 г., вероятно по проект на архитект Янович. Тя е одържавена през 1949 г. и близо 40 години в нея се помещава Общинският пионерски дом „Иван Димитров“. През 1989 г. имотът е реституиран и е върнат на наследниците на известната фамилия, които през 2007 г. го продават на „Актиния 2“. Тя заплаща, като тегли 520 000 лв. кредит от ОББ и ипотекира постройката. Тъй като фирмата не можа да се издължи до 6 април 2010 г., когато е крайният срок за връщане на кредита, частен съдебен изпълнител започна публична продан на имота. Първоначалната цена от 896 хил. лв. бе намалявана няколко пъти, докато достигна 370 хил. лв. 
Публичната продан от частния съдебен изпълнител беше спряна, тъй като дружеството изпадна в несъстоятелност и със съдбата на сградата се зае синдик. Той успя да я продаде на търг през януари 2014 г. Единствената оферта от 200 000 лева бе на „Имбилити“ ООД - столична фирма с основен предмет на дейност консултантски услуги в областта на информационните технологии. Сега тя се е захванала с трудната задача да възстанови паметника на културата в автентичния му вид, за което вероятно ще трябва да инвестира по-голяма сума, отколкото за придобиването му. 
В годините на демокрацията заради спорове между наследниците сградата дълго време остана необитаема. В продължение на години достолепният дом на Бурови бе свърталище на клошари и наркомани. През зимата те палеха огньове в кофи, за да се сгреят, и през ноември 2008 г. пожар изпепели дограмата и пода. Оттогава през годините по-малки и по-големи пожари, запалени от бездомници, постепенно унищожаваха красивата някога къща. И за да се върне предишният блясък на сградата, очевидно ще са нужни доста средства и време.