Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов обяви вчера на импровизирана пресконференция, че ще подаде оставка пред общото събрание на 9 юни.
„Решението ми е категорично и няма да остана на този пост, дори ако бъда преизбран. Вече ми натежа много, защото работата ми е тук, в болницата. Ще продължа обаче да помагам с всичко, както помагах и досега. Проектът „Дунав“ е събитие и то е едно от нещата, с които се гордея много“, заяви шефът на Хирургията в УМБАЛ.
Според него Управителният и Надзорните съвети трябва да бъдат освежени с талантливи и амбициозни русенци, за които футболът е кауза. Вече е задължително и да се назначи и изпълнителен директор, който да действа по многобройните задачи във всякакви посоки, препоръча Симеонов. Той вече е разговарял с бивш национал извън Русе, който бил склонен да се нагърби с тази позиция. Въпросното лице било „разпознаваемо и с отлично реноме“. 
Ще бъде трагедия, ако заради изискванията на БФС за терените и необходимостта от осветление „Дунав“ играе домакинските си мачове на стадион извън Русе, подчерта д-р Симеонов. Резервният вариант е Разград, но ако се стигне до него, клубът ще понесе твърде сериозни финансови и морални загуби. Решението според все още действащия президент е да се настоява пред БФС за гратисен период и мачовете да вървят на Градския стадион до времето, когато държавата отпусне средства за кардиналното му обновление. Симеонов бил песимист, че заради редиците процедури стартът на ремонтите ще се забави, затова имал готовност да напише писмо до БФС с искане за компромис. Иначе директивата за задължително осветление може би щяла да бъде заобиколена засега, тъй като проучванията и на БФС, и на спецове от чужбина говорели за малък зрителски интерес в България към мачове от 20 часа.
Лансирана бе и спонтанна идея, според която да се открие дарителска сметка за скоростно набиране на пари, с помощта на които бързо да започне обновяването на базата. Д-р Симеонов бил готов да даде първата лична лепта от 10 000 лева.  
„Разходите на ФК „Дунав“ за една година, влючително и по детско-юношеската школа, са 750 000 лева. Това е малка сума на фона със средствата, с които разполагат много други клубове. Пестяхме всяка стотинка и от всичко, може би и по тази причина нямахме нито изпълнителен, нито спортен директор. Хора на такива позиции обаче вече ще са необходими“, заяви д-р Симеонов.
Той добави, че клубът продължава да търси генерален спонсор, но отбеляза, че най-големият спомоществовател на „Дунав“ могат да са феновете. 
„Скоро ще представим абонаментните карти. Надявам се кампанията по тяхната продажба да върви успешно“, изрази надежда президентът на ФК „Дунав“ и изрично благодари на „всички приятели и бизнесмени“, които са помагали и помагат на клуба. 
Проблемът с „Про лиценз“, какъвто старши треньорът Веселин Великов няма и формално не може да води отбор от „А“ група, щял да се решава в движение. Великов обаче твърдо щял да продължи работата си с „Дунав“. Д-р Симеонов и наставникът обсъждали тези дни преподписването на договори с четирима-петима футболисти. Други контракти били вече преподписани. 
Президентът на клуба заяви, че бил обиден от отбора през последно време, но за да не хвърля медийни бомби, щял да разясни на среща с футболистите какво има предвид.
Д-р Симеонов се зарече, че в името на феърплея „Дунав“ ще играе за победа в последния си мач срещу „Спартак“ /Пл/, още повече, че този двубой ще бъде гледан под лупа.  
В същото време пристигнало писмо от „Манчестър Юнайтед“, подписано от американските му собственици, фамилията Глейзър. В него ставало дума, че английският гранд отговаря благослонно на заявеното желание за сътрудничество с „Дунав“. Първият етап от това сътрудничество щял да е обучението на млади играчи и треньори във футболното училище на „червените дяволи“.