Продължава неравната битка с водната стихия в Казанлък, предаде БГНЕС. Цяла нощ огромни камиони превозват строителни отпадъци, с които се строи дига на р. Стара река, която снощи придойде и отнесе брега си и част от път.

Няколко багера също са на мястото на бедствието. Те разпределят докараните строителни отпадъци. Лично кметът Галина Стоянова ръководи спасителните операции.

Спряни са електричеството, водата и газоподаването в квартал Дерелика. Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията.

В момента не вали, но в планината в района на Бузлуджа и Шипка вали пороен дъжд, който се стича по коритото на Стара река.

Има откъснати села, паднали мостове е равносметката от няколкодневните валежи в Казанлък и региона, предаде БГНЕС. Снощи около 20 часа бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата Енина, Долно Изворово и най-новия град в общината - Крън. Пътят между село Енина и град Крън е прекъснат в района на дърводелната, а половината село е разделено на две, заради скъсани мостове над малката вада, която сега е придошла река. Проблеми има и в село Долно Изворово, където реката е придошла около 1 часа през нощта. Местните реагираха веднага - извадиха тежка техника и успяха да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста. В Казанлък Стара река е пълна на 100%. Това заяви кметът на общината Галина Стоянова, която лично ръководи аварийните екипи, които се борят с бедствието. Реката е подкопала брега в района на Художествената гимназия и е излязла от коритото си, отнасяйки пътя покрай близките къщи. На мястото има струпана много строителна техника, която извозва строителни материали, с които се издига насипна дига, за да се спре разлива.

Към момента ситуацията е овладяна, но се очакват днес времето да продължи да бъде дъждовно, което ще затрудни работата на аварийните екипи. Към този момент няма данни за наличие на бедстващи хора, но хората от голяма част от къщите в село Енина и проблемните райони на Казанлък днес най-вероятно няма да могат да отидат до работните си места, тъй като са прекъснати пътищата им.