В кошмарна ситуация били поставени наследници на починал онкоболен мъж, които преди началото на опелото в църквата видели, че в ковчега е поставен грешен труп. Най-малката дъщеря на починалия припаднала, а подигравката с един от най-печалните дни в живота им все още им носи горчилка. За разменените трупове четиримата братя и сестри посочиха като виновна старша лаборантка в Онкодиспансера, където баща им издъхнал след операция, и поискаха тя да им плати 10 000 лева за преживения стрес.
Случаят е от 20 август 2013 година, когато и без това черният ден бил помрачен от ужасната грешка. Заради сгрешените трупове погребението в Красен се забавило и разстроило още повече семейството.
На първа инстанция обаче състав на Русенския районен съд зачеркна претенциите на наследниците. Причината - те не са представили никакви доказателства за преживяното от тях, като дори не са поискали разпит на свидетели, които да разкажат за случилото се. Няма доказателства и обвиняваната лаборантка да носи вина за сгрешените трупове. Затова исканите 10 000 лева парична компенсация бе напълно отхвърлена. Решението може да се обжалва.