Обтегнати фамилни отношения и съжителство в една къща станали повод за семейна свада, прераснала в юмручна разправия и съдебно дело.
Случаят започнал тривиално - след като на 8 септември 2015 година към 19 часа жена направила забележка на племенника си, че семейството му е разхвърляло боклуци в двора на къщата им в Средна кула и час по-скоро трябва да ги разчисти. Мъжът се разгневил и тръгнал след дуднещата жена, но тя придвидливо извадила лютив спрей, с който го напръскала и хукнала да се прибира. Той обаче я настигнал и я праснал с юмрук в лицето, извил й ръцете, а след това я ударил с ламарина. Ръкопашният спор бил разтърван благодарение на намесата на други роднини, а жената отишла да се освидетелства при съдебен лекар и завела дело за причинените рани.
На първа инстанция съдът отчете, че без да е имала заплаха, самата тя е инициирала нагнетяване на напрежението, като е напръскала племенника си със защитен спрей. Затова сметна, че не заслужава претендираните 5000 лева обезщетение, а само 1500 лева. Отделно побойникът ще трябва да плати и 1500 лева глоба. Санкцията може да се обжалва.