Над 100 литра безплатна бира и повече от 1000 награди ще раздаде фестивалът за балканска култура „Русе мези“, който ще събере любители на топлата скара, студената бира, българска музика, европейския футбол и емоционалните кулинарни състезания на кея под „Рига“ от 30 юни до 3 юли. Празникът е част от националното турне на фестивала „София мези“, който събра над 70 000 посетители в София. 
През четирите фестивални дни русенци ще се насладят на невероятни кулинарни изкушения, поднесени от най-добрите майстори на грила от Сърбия, Гърция, Турция, и България. Ежедневната програма включва големи концерти с балкански звезди, турнири по белот и табла, баскетбол, мини футбол, семейна щафета и за първи път в България - бабъл футбол турнир и пейнтбол с лъкове, а за малчуганите целодневна детска анимация и лунапарк.
Всяка вечер програмата ще завършва с големи концерти, в които ще участват най-добрите школи, изпълнители и състави от града, както и рап звездите Лео, Играта, Криско, Спенс, Румънеца и Енчев, балканските гласове на невероятната Нели Петкова, Гъмзата, Люси и Андреас и сръбския ветеран Бобан Здравкович.
За футболните фенове организаторите са подготвили огромен киноекран, на който на живо ще се излъчват мачовете от Европейското първенство по футбол, както и най-великите мачове в българската футболна история. 
Организатори на най-вкусния фестивал в България са фондация „Румънеца и Енчев“ в партньорство с музикалната компания „Селект Мюзик Медия“ и община Русе.