„Обявявам ви за съпруг и съпруга! Обичайте се и както е красиво и чисто това място, нека така да бъдат винаги красиви и чисти вашите чувства! И както сега вали дъждът, нека винаги да ви върви по вода!“. С тези думи кметицата на село Нисово поздрави младоженците Нана и Драган, след като приключи ритуалът за сключване на граждански брак. Корнелия Йорданова се вълнуваше почти колкото младоженците. За първи път аз изпълнявам тази роля, но по-емоционалното е друго - че за първи път от 1981 година насам в селото се сключва граждански брак, обясни кметицата. 
Много се радвам, че ние поставяме новото начало на една хубава традиция, каза младоженката. И добави, че се надява наистина тяхната сватба да започне да пише нова страница и нисовските бракове да се множат. 
За мястото на съдбовното „Да“ българката Нана Георгиева и босненецът Драган Сукара бяха избрали градината в дома на Даниела и Красимир Паскалеви - техните кумове, които живеят в Нисово. Окъпаната от дъжда зеленина и живописните скали, издигащи се над реката, бяха прекрасен фон за картината на новото семейство. Първата наздравица успореди българските пожелания „На добър час!“ с традиционното сръбско „Живели!“. 
Всъщност, Нана и Драган обединяват няколко балкански реалности. Тя е родом от Елхово, а професията й - енолог, я е отвела в македонския град Неготино. Драган пък е бил професионален състезател по хандбал. Родом е от Дони Вакуф, днес в Босна и Херцеговина, но семейството му след драматичните събития при разпада на бивша Югославия се изселва в Сърбия. Двамата се запознават преди време в Неготино. Оказа се, че той е моята половина, когато го срещнах, разбрах колко е важно човек да живее в атмосфера, пълна с любов, спокойствие и доверие, разказа Нана. При все че Драган очевидно е доста по-мълчалив от съпругата си, погледът и грижовните жестове издаваха също толкова нежност и любов. 
А Красимир и Даниела са наши приятели от години, затова когато решихме, че е време да направим връзката ни истинско семейство, нямахме колебания кои ще бъдат кумовете. Те ни поканиха да кумуваме на Заговезни, ето, сега вече свършихме тази прекрасна работа, така че за Заговезни догодина ще ги чакаме да дойдат на гости - така, както се ходи при кръстници, за прошка, смее се Даниела. 
Преди това обаче, през юли, предстои венчавката на Нана и Драган, която ще бъде извършена в храм в Неготино. Ще съберем роднини и приятели на тържеството, ще дойдат гости от България, Сърбия и Македония, надяваме се там да бъде също тъй вълнуващо, както е в това космично Нисово, каза Нана, която вече носи фамилията на Драган - Сукара.