Пет пъти осъждан условно за кражби и грабежи направил самопризнания за поредни престъпни набези. Накрая обаче бе окончателно оправдан. Две съдебни инстанции бяха категорични, че опитният крадец разказва как е обрал ресторант в противоречие с почти всички събрани по делото доказателства. Тоест - въобще не е направил опит да синхронизира версията си дори с елементарните особености на престъплението.
Случаят е от вечерта на 2 декември 2013 година, когато според прокуратурата крадец разбил кръчмата в центъра на Кацелово и отмъкнал близо 100 кутии цигари за 360 лева. Липсата лъснала на сутринта, когато барманът заварил счупената врата.
Самият рецидивист разказал, че докато бил у дома си вечерта, видял, че заведението не свети, взел метална щанга, с която разбил вратата. Кметът на селото обаче, който му бил съсед, посочил, че къщите им се намират на около километър от кръчмата и е невъзможно да се погледне и види дали тя вече е затворена. Отделно ресторантът имал силна аларма, която се чувала на поне 400-500 метра, а въпросната нощ никой не е обърнал внимание тя да се е включила. Същата вечер пък в дома си имал гости, които потвърдили, че соченият за апаш не е излизал. Освен това крадецът признал, че е откраднал кутиите с цигари от склада на кръчмата, а реално те били наредени по рафтове. Най-сериозното противоречие пък било, че разказал за съвсем различно количество марки и бройки отмъкнати цигари от действително липсващите. 
Впрочем по време на разследването крадецът променял показанията си, като веднъж сочел, че той бил извършител на престъплението, а друг път казал, че е невинен, но бил подложен на натиск да излъже. В крайна сметка шестата присъда му се размина.