Манчестър Юнайтед спаси сезона, след като спечели ФА Къп. В драматичен финал срещу Кристъл Палас, който се игра на "Уембли", отборът на Луис ван Гаал стигна до успех с 2:1 след продължения.

Пънчън даде аванс на "орлите" в 77-ата минута, но четири минути след това Мата съумя да изравни. До края на редовното време не се стигна до повече голове и в крайна сметка срещата трябваше да се решава след две продължения от по 15 минути.

В самия край на първото продължение Юнайтед остана с 10 души заради втория жълт и червен картон на Смолинг, а пет минути след началото на второто продължение Лингард реализира. 

Така Юнайтед отново надвива Кристъл Палас във финала за ФА Къп, само че 16 години по-късно. 

Това бе едва първи финал за Юнайтед в турнира от сезон 2006-2007, когато загуби от Челси. Освен това Юнайтед успява да спечели и първия си трофей в надпреварата от 12 години насам.

Трофеят от ФА Къп е 12-и за "Червените дяволи".


Юнайтед започна по-агресивно мача и отборът достигна до няколко корнера само за първите няколко минути.

В 8-ата минута Рашфорд излезе на чудесна позиция за директна стрелба, но Соаре успя да реагира бързо и да избие топката в последния момент от краката на нападателя.

Десетина минути след това Уикъм направи страхотен пробив и успя да преодолее Смолинг и да излезе сам срещу вратаря, а реферът Марк Клатънбърг доста изненадващо не даде авантаж в случая, след като бранителят на Юнайтед фаулира играча на "орлите".

При отсъдения фаул Боласие засече с глава центриране на Кабай и се наложи Де Хеа да се намесва и да чисти с върха на пръстите си над вратата.

Няколко минути след това Хенеси се наложи да спасява опасен удар на Мата. 

В 23-ата минута Фелаини имаше пред себе си брилянтен шанс да вкара, след като засече с глава прекрасно центриране, но в последния момент топката се докосна до Йединак и излезе в корнер.

Десет минути след това Марсиал имаше страхотен голов шанс, но неговият изстрел бе блокиран от Уорд. Французинът бе намерен от Рашфорд в наказателното поле и отправи удар, но противниковият играч се изправи на пътя на топката.

В 36-ата минута Мата бе намерен също прекрасно от Рашфорд, но и неговият удар от наказателното поле бе блокиран и не се стигна до попадение.

До почивката не се стигна до нищо кой знае колко интересно и резултатът се запази.

Maлко преди края на продължението реферът спести втори жълт и червен картон на Руни, който посегна много опасно с крак срещу противников играч. 

В 52-ата минута Фелаини имаше много добър шанс да вкара, но ударът му от наказателното поле разтресе напречната греда. 

Toчно четири минути по-късно Йединак пропусна също добър шанс, но за лондончани. Той бе намерен непокрит в наказателното поле и потърси далечния ъгъл на вратата, но ударът му бе доста неточен.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 60-ата минута за втори път гредата спаси "орлите" от Лондон, като този път гредата нацели Марсиал, който стреля с глава.

В 77-ата минута Пънчън изведе Палас напред в резултата. Сензацията е на път да стане факт! Той отправи страхотен удар от малък ъгъл в наказателното поле и прокара топката между ръцете на Де Хеа. 

Точно четири минути след това Мата върна Юнайтед в играта с изравнителен гол. Руни направи страхотен инвидидуален пробив и центрира в наказателното поле, а след това испанският му съотборник след прекрасен удар от воле прониза противниковата врата. Топката рикошира и в крака на Уорд и влезе във вратата. 

Изравнителният гол даде голяма енергия на Юнайтед и в 85-ата минута Йънг от близка дистанция можеше да направи обрата пълен, но топката бе блокирана от Дилейни. 

Малко преди края на продължението след редовното време Заха можеше да се превърне в герой за Палас, но ударът му мина покрай вратата.

В крайна сметка нямаше повече голове до края на редовното време и се стигна до две продължения от по 15 минути. Секунди след началото на първото Заха можеше да вкара след страхотен пробив през центъра на терена, но в последния момент бе спрян от играч на противника.

Юнайтед остана с 10 души в края на първото продължение, след като Смолинг получи втори жълт и червен картон. 

В началото на второто продължение Гейл бе на косъм да вкара победния гол, но Де Хеа успя с крак да спаси удара му от близка дистанция.

В 4-ата минута на второто продължение Карик бе на косъм да вкара, но ударът му с глава премина много близо покрай вратата. 

Секунди след това Лингард вкара и даде аванс на тима си. Валенсия центрира прекрасно в наказателното поле, а Йединак не успя да блокира топката. След това тя дойде точно на волето на младия халф, който от 14-15 метра отправи топовен удар и реализира. 

До края на продълженията нямаше повече голове. 

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
1:0 Пънчън 77
1:1 Мата 81
1:2 Лингард 110

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Хенеси, Дилейни, Дан, Уорд, Соаре, Кабай (72 - Пънчън), Йединак, Макартър, Боласие, Заха, Уикъм

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Рохо (66 - Дармиан), Смолинг, Карик, Валенсия, Фелаини, Мата (89 - Лингард), Блинд, Руни, Марсиал, Рашфорд (72 - Йънг)