Ръководството на Русенския университет, община Русе, областният футболен съвет и клубът на футболните ветерани ще проведат на 29 май празник „110 години футбол в Русе - мост между поколенията“, стана ясно на пресконференция вчера. В нея участваха председателят на общинския съвет проф. Христо Белоев, ръководителят на университетския спортен център проф.Борислав Ангелов, шефът на областния футболен съвет Димитър Димитров и председателят на ветераните Иван Въжаров.
В празника, който ще се състои на спортната база в университета, ще участват деца от подготвителните групи на „Дунав“, „Русе“, „Русе“, „Левски“ /Рс/ и „Аристон“, ученици от Математическата гимназия и гимназията по електротехника и електроника, по дървообработване и по механотехника. Ветерани и студенти пък ще направят смесени отбори и ще изиграят демонстративен мач.
Събитието ще има и благотворителен характер в помощ на ветерани с финансови и здравословни проблеми.
„На първо време в списъка ни са имената на 9 наши приятели, бивши футболисти, които трябва да бъдат подпомогнати по най-бързия начин. Някои от тях нямат дори пари за хляб и лекарства. Ето защо ще поставим урна, в която всеки ще може да участва с доброволна лепта“, обясни Иван Въжаров.