Жителите на Червена вода готвят блокада на пътя в сряда от 17.30 часа, а причината са пренасочените през селото тежкотоварни превозни средва над 3,5 тона заради ремонта на Писанския мост. След среща с кмета Пламен Стоилов в четвъртък хората приеха да дадат 15 дни толеранс преди крайните мерки, но вчера решиха да не изчакват повече, защото положението вече е нетърпимо. Камионите постоянно се изпреварват и няма да чакаме да се случи фатален инцидент, категорични са червеноводчани. Те продължават да настояват за среща със строителния министър Лиляна Павлова или с премиера Бойко Борисов, за да ги запознаят с проблемите си и да чуят как те ще бъдат решени.
Подкрепяме хората, ще бъдем на блокадата, но няма да си правим политическа реклама и няма да сме със знамена, каза общинският съветник от ВМРО Галин Григоров. Той посочи, че общината вече е уведомена за готвената блокада, а организацията на хората в селото върви с пълна сила.
Червена вода от години се оплаква от минаващия през селото тежък трафик, заради който къщите около главния път се цепят и деформират, и настоява за изграждане на обходен маршрут, за да не осъмнат някой ден в руини.