Националният осигурителен институт, с любезното съдействие на ваканционно селище  Албена, ще бъде домакин на XVII-я международен футболен турнир на осигурителните институции в Европа. Турнирът ще се проведе на терените на Албена в периода от 26 до 29 май 2016 г., като се очаква в него да се включат над 100 официални представители и гости от пенсионно-осигурителните институции на Австрия, България, Германия, Унгария и Швейцария. От българска страна участие в турнира ще вземат футболните отбори на Националния осигурителен институт и Националната агенция по приходите. Целта на събитието е създаване на неформални контакти в професионалната общност на осигурителните институции, разширяване на възможностите за сътрудничество и поощряване на социалната ангажираност. Тази инициатива допринася за добрите колегиални взаимоотношения и създава у служителите атмосфера на принадлежност към институциите, работещи в областта на социалната сигурност. 
Турнирът се провежда повече от 16 години, на ротационен принцип във всяка държава участник, като през 2016 г. за първи път България ще бъде домакин на този форум. Неизменен шампион през последните две издания на турнира, проведени в Будапеща-Унгария през 2014 г. и Вилабаса-Италия през 2015 г. са представителите на унгарския пенсионно-осигурителен институт. 
Предвид общоевропейската политика на строги финансови ограничения, традиционно всички разходи по провеждането на турнира се заплащат с лични средства на участниците в него.