Телефонните измамници пак се разшетаха след 52 дни затишие и прибраха 4000 лева от 65-годишна русенка.
Около 13.30 часа на домашния телефон на жената се обадил мъж, който се представил за полицай и заявил, че в момента се провежда полицейска акция за залавяне на алоизмамници, които се канели да й се обадят и да искат 4000 лева за лечение на нейн близък. От нея се искало да съдейства на криминалистите, като предаде сумата на престъпниците, за да бъдат заловени с нея и впоследствие осъдени. 
Набелязаната жертва не само захапала въдицата, а и разказала на полицая как преди 5 години измамници са успели да измъкнат от майка й 2000 лева по подобна схема. В отговор гласът отсреща я уверил, че след края на операцията освен дадените 4000 лева щели да й бъдат възстановени и онези загубени от майка й 2000.
Това окончателно спечелило доверието на лековерната жена и когато не след дълго по телефона я потърсил непознат и поискал 4000 лева за лечение на сина й, който бил ударен от ток, съвестната гражданка веднага се съгласила да даде парите. После хвърлила през терасата плик с 3000 лева, златно синджирче и три златни пръстена на мъж на около 25-30 години, който чакал долу. След като до вечерта никой от полицията не я потърсил, за да й върне парите и златото, тя се обадила на тел.112.
След проведени две акции за задържане на телефонни измамници в Русе в края на март тези престъпления секнаха в региона. По данни на полицията извършителите в този случай вероятно са от друг град.