Паметникът на моряка се е превърнал в ученическа бирария, където редовно се пуши марихуана, а най-тревожното е, че сред събиращите се момчета има дори деца в пети-шести клас. Вечер пък идват тийнейджъри, които продължават купона до среднощ, като дрогата вече става по-твърда, сигнализира гражданин, който има преки наблюдения върху случващото се в района.
Проверка на „Утро“ вчера установи, че в тревата около паметника има захвърлени празни шишета от бира, пластмасови чаши, много фасове, празни кутии от цигари и опаковки от дъвки. Остатъци от наркоцигари и спринцовки обаче не се виждаха.
Охранителят на „Сексагинта Приста“, чиято будка е точно пред паметника, потвърди, че до паметника действително се събират малки и големи момчета, които пият бира и пушат, но това обикновено става след изтичането на смяната му в 17.30 часа.
Често получаваме сигнали за момчешки пиянски оргии с наркотици до Паметника на моряка, но на място нашите автопатрули намират само тийнейджъри, които пият бира, но не се дрогират и не вдигат врява, каза  началникът на Първо РПУ гл.инспектор Пламен Първанов. По думите му проверките на това място ще продължат и занапред и дори ще станат по-системни.