50-годишен шофьор обърнал половинлитрова бутилка ракия в понеделник вечер у приятели в Смирненски и към 22 часа се качил на аудито си, за да се прибере вкъщи. Очаквано започнал да криволичи, но за лош негов късмет на улица „Плиска“ имало полицейски екип от Ветово, който вдигнал стоп палката пред носещата се на зигзаг кола. Н.Н. излязъл трудничко от автомобила, тестът с дрегер показал защо - 2.37 промила. Книжката му е отнета, химическият тест ще установи колко точно е бил алкохолът в кръвта му.
На следващия ден около 17.20 часа за съмнително движение по ул.“Ст.Стамболов“ в Бяла бил спрян камион с ремарке. Проверката показала 1.54 промила в 44-годишния С.Й., който отказал кръвна проба и доброволно си дал книжката.
Час по-рано пред ОУ „Алеко Константинов“ на бул.“България“ в Русе мъж с колело загубил управление, паднал на асфалта и останал неподвижен. Очевидци подали сигнал на тел.112, след което полицейски патрул установил, че причината за падането на 53-годишния мъж е алкохол. Дрегерът показал 1.98 промила. П.Г. е откаран в болницата с охлузвания и след медицинска помощ е освободен.