С условна присъда се сдоби два пъти осъждан гурбетчия, който първоначално се съгласил да направи услуга на приятел и да му докара хубав бус от Белгия. После обаче поискал пари за съдействието, но след като не ги получил, продал буса зад гърба на своя другар.
Случаят е от 2011 година, когато човекът дал на работещия в Белгия 2000 евро и разчитал на помощта му да се сдобие с прилично возило. Така и станало. Гурбетчията докарал буса, но поискал 850 евро за услугата. Причината - имал много разходи по пътя до България. Отсреща обаче чул, че приятелят му няма да му даде толкова пари, тъй като уговорката между тях била друга, и затова подал сигнал в полицията. Междувременно докато течало разследване на случая, гурбетчията продал буса на незнаен човек.
За стореното той се изправи пред състав на Беленския районен съд, където призна за потъпкването на закона и приятелските отношения, като си издейства облекчена присъда. Така той се сдоби с 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.