Над 120 действителни и недействителни бюлетини от втория тур на изборите за кмет на община Ветово бяха отделени като спорни и ще бъдат обстойно оценени и анализирани от съда. Два работни дни се оказаха повече от достатъчни на Административния съд, за да прегледа 3340 бюлетини, пуснати в 10 от общо 21 секции във Ветово. Предстои да стане ясно дали правилно Георги Георгиев от местната коалиция „Бъдеще за всички“ е определен за кмет втори мандат или опонентът му, загубил с 14 гласа разлика, д-р Мехмед Мехмед от ДПС е законният победител.
Най-много неправилно отчетени гласове бяха отделени от селските секции - в Сеново, Писанец и Кривня. Че ще има известна промяна в резултатите и на двамата кандидати отсега е ясно, тъй като според страните по делото и при Георгиев, и при Мехмед има безспорни действителни бюлетини, отчетени като недействителни, и обратно - невалидни гласове броени като редовни. Предстои обаче да се види дали те ще са такъв брой, че да обърнат изборния резултат. Но преди съдът да излезе с решение по казуса, ще трябва да се извървят още стъпки. 
Адвокатът на д-р Мехмед заяви, че след като прегледа оспорените бюлетини, ще поиска графологична експертиза на част от тях. Причината - с просто око се виждало, че след като гласоподавател е отбелязал вота си, след него с друг химикал знакът е продължен с цел изборът му да бъде обявен за недействителен. Отсега обаче възниква въпросът, дори и да стане ясно, че реално е драскано с друг химикал върху гласа на избирателя, с какво това ще промени резултата.
Освен това прокуратурата поиска да бъде предоставен избирателният списък от секция номер 2 във Ветово, откъдето липсва една бюлетина. В изборните книжа вотът за д-р Мехмед е описан и отчетен, но физически бюлетината я няма, което навява съмнение за длъжностно престъпление. Съдът сметна, че действително трябва да се направи проверка и изиска списъка. Отхвърлени обаче бяха исканията за разпит на свидетели, които са видели нарушения в изборния ден. Делото продължава на 25 май.