Известният в близкото минало френски рефер Марк Бата ще бъде сред гостите на мача в Русе в събота между „Дунав“ и „Верея“, научи „Утро“ от председателя на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
61-годишният Бата е член на съдийската комисия към УЕФА. От близо година той отговаря по линия на ФИФА за изготвяне на стратегия за развитието на българските рефери. Задачата му още е да следи тяхното представяне както на домашната, така и на международната сцена. 
Както първи писа „Утро“, делегация на БФС начело с вицепрезидента на централата Атанас Фурнаджиев ще награди футболистите на „Дунав“ за първото им място във втория ешелон и за промоцията им в „А“ група. Церемонията ще се състои след края на мача с „Верея“. Двубоят ще бъде излъчен пряко по „Диема Спорт“ с коментар на Виктор Врачев, съобщиха за „Утро“ от „Нова Броукастинг груп“. Телевизията ще предаде изцяло и празника с връчване на купата и медалите. 
Междувременно „Верея“ победи „Добруджа“ в Стара Загора с 3:0 в последния мач от кръга в „Б“ група. Старозагорци събраха 37 точки и почти се спасиха от изпадане.