Михаела Петкова донесе два медала за СКЛА „Дунав“ на международния турнир по лека атлетика „Младост“. Тя стана шампионка при девойките младша възраст с нов национален рекорд в хвърлянето на копие - 42,35 метра. После възпитаничката на треньора Борислав Иванов завоюва бронзово отличие в тласкането на гюле. Съотборникът й Калоян Асенов също завоюва бронз с резултат от 180 сантиметра в скока на височина.
„Младост“ регистрира и четири резултата, чиито носители покриха норматив за участие на европейското първенство за юноши и девойки - Станислав Станков и Димитър Балев на 400 метра с препятствия, Антонио Иванов на 100 метра и Ариана Кузманова на скок дължина.
Турнирът бе организиран от СКЛА „Дунав“ и община Русе. Сред гостите му бяха депутатите Цветан Цветанов, Пламен Нунев, Свилен Иванов, Светлана Ангелова. Кметът Пламен Стоилов пък откри състезанието. 
„Благодаря на всички за помощта и най-вече на Анелия Нунева, която пое ангажимента да е спортен директор на „Младост“ в четвъртото негово издание“, каза пред „Утро“ президентът на СКЛАЕ „Дунав“ Евгени Игнатов.
Той добави, че извън рамките на турнира особено емоционален бил свободният старт на момченца и момиченца от русенски детски градини.