11 юни 2014 година! Пресконференция на ФК „Дунав“ в барчето на Теодор Георгиев с участието на клубния президент д-р Симеон Симеонов, депутата, тогава зам.-кмет Свилен Иванов, другия зам.-кмет Иван Григоров. 
„Ще работим до две години да имаме отбор в „А“ група!“, казва Свилен Иванов, който извървя плътно до отбора пътя оттогава до днес 
„Нали така?“, обръща се Иван Григоров с усмивка към Веселин Великов. Той пък е поел товара да бъде и член на УС на клуба. 
Току-що представеният нов старши треньор Васелин Великов също се усмихва и казва: „Разбира се! Затова съм дошъл тук!“
Заслугата, доколкото ни е известно за неговото привличане, е на Теодор Георгиев. После пътищата им се разминаха, но двегодишният график бе изпълнен. 
„Помня тази пресконференция, как няма да я помня! Тогава много хора си мислеха, че говорим празни приказки“, каза пред „Утро“ потърсеният за коментар Иван Григоров.
„Честито на гражданите на Русе и на всички, които работеха и работят за тази кауза! Докато вървеше мачът с „Пирин“, непрекъснато вървяха едни дезинформиращи новини и бяхме малко на тръни. Кметът Пламен Стоилов пък питаше през минути какво става, какъв е резултатът. Едва накрая се успокоихме“, разкри Григоров в събота вечерта.  
Той допълни, че община Русе ще помага на клуба с каквото може и колкото може! Зам.-кметът каза още, че очаква с голяма надежда рамото на държавата при финансиране на задължителния ремонт на Градския стадион.