20.234 килограма хероин с висока чистота са открити във фабрична кухина на микробус с българска регистрация на Дунав мост. Акцията е проведена съвместно от служители на митницата, Гранична полиция и ГД „Борба с организираната престъпност“. Дрогата, разпределена в 39 пакета от по 518 грама, е намерена от митничар от отдел „Борба с наркотрафика“. 
Според обвинението стойността на наркотика е 809 000 лева, уточни за „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев. По цени на съдопроизводство обаче хероинът е на стойност 1,8 млн.лева, изчислява митницата.
В 15 часа на фаталния петък 13-и на Дунав мост е пристигнал микробус „Фиат Дукато“ от град в Североизточна България, пътуващ за Холандия с прикачена платформа за превозване на купен в чужбина автомобил. Освен 46-годишния водач, в него пътували мъж и две жени. Бусът, за който вероятно е имало информация, че превозва хероин, е вкаран за щателна проверка в халето на митницата. Багажът на четиримата човека е преобърнат, но дрога не е намерена. Кухината под пода, върху който са поставени седалките, е открита от спецмитничаря. Оттам са извадени 39 жълти пакета, увити с тиксо. При полевия тест на място прахообразното вещество в тях отговорило на хероин. Дрогата е изпратена за лабораторен анализ, който показал, че чистотата му е над 90%. 
Двамата мъже, двете жени и бусът са задържани. В хода на разпитите се разбрало, че приносителят на хероина е 46-годишният водач на фиата. Той е задържан за 72 часа с прокурорска заповед, останалите пътници са освободени, съобщи прокурор Георгиев. Хероинът и микробусът са конфискувани. Работата по случая продължава за установяване откъде е внесена дрогата и кой е получателят й в чужбина.