Поредна катастрофа вчера призори попълни статистиката на инцидентите по пътя Русе-Бяла. Ударът между две коли стана на метри от паметна плоча на трима младежи, станали жертви на друга катастрофа на същото място на 2 км от разклона за Две могили в посока Бяла. Участвалите в сблъсъка шофьори са приети в УМБАЛ с тежки травми, но без опасност за живота. В инцидента е участвал и румънски автобус, който не е засегнат от удара. Малко преди 4 ч сутринта лек автомобил „Фолксваген“ с разградска регистрация е предприел изпреварване на румънския автобус в забранен участък. Срещу него от завоя е изскочила русенска шкода. За да избегнат челния сблъсък, водачите са извили воланите, но са се закачили странично и са изхвърчали извън пътя, като са съборили дървета и храсти.
В 4 часа на тел.112 е получен сигнал за катастрофата, след което на място са пристигнали полицейски екип и две линейки. Автобусът и пътниците в него не са пострадали и са освободени да продължат пътя си за Букурещ. Водачът на фолксвагена Северин А., на 39 г., е настанен в Ортопедия с много тежка фрактура на лявата бедрена кост. Колегата му от шкодата е с по-леки наранявания и е отказал болнично лечение. 
Това е втора катастрофа за изминалите три дни. В петък 13-и ситроен се обърна по таван в канавка на равното след Мойсев баир в посока Русе. При каскадата 72-годишният водач обаче се размина само със счупена ръка и крак.