В Русе се случи видимата промяна. Възвърнахме го на позицията, която му се полага - град лидер, благодарение на значителното процентно финансиране по програма „Регионално развитие“. Изглеждаше невероятно, че ще се справим, но регионалният министър Лиляна Павлова повярва в екипа и се гордея, че не я разочаровахме, като доказахме, че сме дисциплиниран и стриктен екип. Това каза кметът Пламен Стоилов вчера на бизнес форума „Региони в растеж“, иницииран от вестник „24 часа“, преди представянето на Инвестиционната програма на общината. Тя предвижда да се вложат 56 млн. лева в 5 важни проекта. Очаква се до края на 2016 г. да има избрани изпълнители за реализацията им. 
Амбицирани сме да кандидатстваме и за допълнителна финансова помощ и затова имаме готови 3 резервни проекта по 3 инвестиционни направления за над 28 млн. лв., каза още кметът. 
С новата програма искаме повече растеж, а трите стълба, на които залагаме, са: пътна инфраструктура, инвестиции и публично-частни партньорства. Русе доказа своя капацитет, а с реализацията на проектите за 56 млн. лв., с пътната инфраструктура, в която се включва пътят Русе-Велико Търново, който ще превърне Русе в мотор на региона, и с възможностите на бизнеса, ще се отключи огромният потенциал, който има в този регион. Това подчерта регионалният министър Лиляна Павлова, като отбеляза, че допълнителни мерки са санирането на жилищни и публични сгради. 
След форума кметът Стоилов, министър Павлова и депутатът Пламен Нунев посетиха и огледаха обновеното Кръгово кръстовище, пробива „Кауфланд“, жп надлеза в района на „Дунав мост“, както и блок „Райна Княгиня“, който ще бъде саниран по Националната програма за енергийна ефективност. Тя похвали домоуправителите, че това е първият блок, който ще бъде обновен в Русе по програмата, като бе категорична, че той ще стане хубав и живеещите няма да съжаляват. Строителните дейности започнаха на 12 май и се очаква да приключат до 3 месеца.
Във връзка с проблемния участък при жп надлеза на пътя Русе-Силистра Павлова увери, че са осигурени средства за завършване на ремонта на подпорната стена и разширяването на пътния участък, в който се образуват тапи. Тя припомни, че забавянето е заради установени пропуски и нуждата от цялостна актуализация на стария проект. В момента Пътната агенция подготвя задание за проектиране и обществена поръчка за актуализиране на проекта за удвояването на шосето в проблемния участък.