Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 18 часа  в Разлог срещу „Пирин“ поредния си решаващ мач от първенството на „Б“ група. При победа дунавци ще разсекат най-сетне възела за първото място, заплел се след ремито срещу „Добруджа“ /2:2/ и изненадващата загуба срещу „Септември“ /1:2/. И точка ще свърши обаче работа предвид програмата за следващия кръг, когато русенският отбор ще бъде домакин на „Верея“. От трите кръга докрая „Дунав“ трябва да прибави общо 2 точки, за да влезе в „А“ група.
Вчера футболистите направиха сутрешна тренировка в Русе, след което заминаха за Банско. Те отседнаха в местен хотел, проведоха ново занимание на терена на банскалии, а днес по обед тръгнаха за Разлог.
„Трябва да дадем всичко, за да се поздравим с победа. Последната седмица мина под знака на напрежение след мача със „Септември“. Момчетата са видимо изнервени. Непрекъснато им повтарям, че трябва да запазим спокойствие. Сигурен съм, че нашият отбор е по-добър от „Пирин“, но в мачове с голям залог е необходим и малко късмет“, каза Великов пред „Утро“.
Той обясни, че няма да включи в групата левия титулярен бек Атанас Атанасов, който имал проблеми с възпаление в кръста.
В другите мачове от кръга: късно вчера-“Нефтохимик“-“Локомотив“ /Горна Оряховица/ - 0:0, днес - „Литекс“-“Оборище“ /Панагюрище/, „Септември“ /Симитли/-“Поморие“, „Созопол“-“Ботев“ /Гълъбово/, утре - „Верея“ /Стара Загора/-“Добруджа“, „Лудогорец 2“-“Банско“.