Българското представителство на „Форд“ - компанията „Мото-Пфое“, се е заело със смелата инициатива да постави световен рекорд на Гинес в България. Той ще бъде за най-дълъг парад от автомобили „Форд“, като опитът е насрочен за 4 юни тази година.
Целта е да се съберат около 1000 автомобила „Форд“, които да изминат 3,2 км в колона. Това според информацията ще бъде достатъчно за нов рекорд на Гинес. Настоящото най-добро постижение е 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 г.
Опитът за български рекорд ще се проведе на Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул.“Ботевградско шосе“ от 9 часа сутринта. В събитието могат да вземат участие всякакви автомобили „Форд“ - както нови, така и стари. За да се заяви участие, трябва да се попълни регистрационната форма на сайта на компанията.
„Всички ние имаме шанса да станем част от нещо голямо, значимо и вдъхновяващо. Имаме възможността да участваме в световен рекорд на Гинес поне веднъж в живота си“, споделят от „Мото-Пфое“ и уточняват, че са подготвили множество награди и изненади за участниците.