„Еконт Транс“ получи мастър лиценз за модела на британската група Pall-Ex, съобщиха от русенската компания. Със сключеното търговско споразумение европейският специалист в транспортирането на палетизирани товари ще започне дейност в България към средата на 2016 година.
С централен хъб, който ще бъде разположен в Пловдив, новата мрежа ще стартира с 18 члена и ще покрива цялата територия със стандартни доставки на следващия ден. Членовете на Pall-Ex България ще имат достъп до разрастващата се континентална мрежа на Pall-Ex с географско покритие, включващо Обединеното кралство, Испания, Португалия, Румъния, Италия, Франция, а скоро и страните от Бенелюкс.
„Пазарът за дистрибуция на колетни пратки, тук в България, е в процес на развитие. Това е пазар, който има нужда от специфично решение, тъй като все още е относително неструктуриран. Като цяло доставката на товарите на разстояние преминава през няколко точки на доставка или чрез куриерски мрежи, което се оказва неефективно. Pall-Ex може да предложи изпитано решение с ясни ползи за клиентите и операторите. Новото партньорство е вълнуваща възможност, тъй като ни позволява не само да бъдем лидери на пазара, нo така също и иноватори с въвеждането на нова форма на разпределение на товарите в България“, каза Павел Пенчев, прокурист на „Еконт Транс“
Кевин Бюкенън, изпълнителен директор на Pall-Ex Group, посочи „Еконт“ като идеалният партньор за ръководената от него компания заради сходните безупречни стандарти. „Това ново сътрудничество ще ни позволи да предложим изгодни тарифи в цялата страна, според географския район. То ще доведе до въвеждането на диференциация в зависимост от размера на палетите, като тази гъвкавост ще ни позволи да увеличим обслужването до градовете и селата. Заедно ние ще можем да предложим много по-добре клиентски ориентирано пазарно решение. Павел и неговият екип разполагат с отлични познания за вътрешния логистичен пазар, така че сме убедени, че нашият модел ще предложи взаимни ползи на българските превозвачи и техните клиенти“, заяви Бюкенън.
Почти две трети от товарите на групата „Еконт“ са за клиенти от типа бизнес-до-клиент и клиент-до-клиент. С 520 офиса и 14 логистични центъра, ръководени от централата на фирмата в Русе, „Еконт Транс“ работи също така и в Гърция, и в Румъния, разширявайки още повече мрежата на Pall-Ex.