8 вместо 9 години затвор заслужава 46-годишният гръцки шофьор Йоанис Коцидис за това, че опитал да прекара през Дунав мост близо 50 килограма хероин за 2.5 милиона лева. Това реши Апелативният съд във Велико Търново, като намали наказанието, дадено от Русенския окръжен съд, но присъдата може да се оспори пред още една инстанция. 
Контрабандата бе засечена на 13 май 2014 година. Незаконният багаж от 50 пакета наркотик бил натъпкан в черен сак и куфар, които Йоанис скрил под леглото в кабината. Те трябвало да бъдат пренесени от Турция до Белгия. 
Според съдиите на втора инстанция Коцидис правилно е оправдан за това, че престъплението му е особено тежко. Разсъжденията им се базират на това, че не е задължително, щом става дума за толкова голямо количество наркотик, автоматично случаят да се причислява като тежък. И посочиха, че гъркът има три деца, изпаднал е в тежко финансово положение и е бил принуден да търси работа в Германия. Знаел, че поема риска да бъде заловен с пратката независимо на коя граница, но над този риск доминирал стремежът му да получи 30 000 евро възнаграждение, обещани му при доставката. Според магистратите няма как да се отхвърли фактът, че Коцидис е бил под постоянен контрол на лицата, които са го наели за трафика, и че е бил заплашван от тях на паркинг в България. 
И въпреки че е бил наясно, че влиза в ролята на муле в услуга на международна организирана престъпна мрежа с цел да припечели пари от контрабанда, апелативните съдии не сметнаха, че той заслужава повече от 8 години затвор, както поиска прокуратурата. Посочиха обаче, че глобата от 75 000 лева, която му е наложена, е безспорно ниска и в разрез със закона. Тъй като обаче обвинението не я е оспорило, няма как самосиндикално съдът да я увеличи.
Впрочем това е вторият път, когато делото стига до втора инстанция, след като краят му се виждаше, но през ноември Върховният касационен съд го върна да започне от нулата.