Поредната адска катастрофа на пътя Русе-Бяла допълни черната статистика на жертвите и ранените по пътя Русе-Бяла. Млад мъж загина, а съпругата му и дъщеря му са в болницата, където лекарите стабилизираха жената и се борят за възстановяването на детето.
Малко преди 22.30 часа в сряда „Фиат Типо“ влязъл с висока скорост в опасния завой преди отбивката за 9-ти километър в посока Бяла, 
унесъл се и се озовал в лентата за насрещно движение, където идвал камион с ремарке. Фиатът се врязъл между влекача и ремаркето,  завъртял се на 360 градуса и се блъснал челно в друг пътуващ към Русе тир. След зверския удар колата отхвръкнала и спряла със смазан багажник в крайпътната мантинела, а шофьорът паднал на пътя и загинал.
След подаден сигнал на тел.112 пристигналите на място полицаи, пожарникари и спешни медици са успели да извадят от размазаното купе 26-годишната жена и 6-годишното момиченце. В момента съпругата е настанена с лека контузия на главата в Неврохирургията на русенската болница, а момиченцето все още е в Интензивно хирургично отделение със счупен череп.
По първоначални данни регистрационните табели на катастрофиралата кола са от друг автомобил, което сочи, че фиатът най-вероятно не е минал задължителния технически преглед и не е известно бил ли е годен за безопасно пътуване. По случая върви разследване, причината за катастрофата се изяснява.