Младите последователи на Корана от Средното общообразователно духовно училище в Русе показаха задълбочено разбиране на необходимостта от данъци при обсъждането на презентацията "Влез в час с данъците" от съвместната кампания на НАП и МОН. Предпоставка за това е изучаваното от тях в свещената за мюсюлманите книга  изискване всеки, който притежава повече от 80 грама злато, да плаща налог на държавата и той да се повишава според богатството му. 
Разбира се, учениците в едното от четирите в страната духовни училища на мюсюлманското вероизповедание са съвременни млади хора и за тях този старовремски принцип има само практически проекции в днешния свят, които с интерес дебатираха с лекторите от офиса на НАП в Русе. Кражбата на обществени приходи чрез издаването на фалшиви касови бележки под различни варианти ги провокира да се замислят за почтеността на доста от търговците, от които редовно пазаруват, и децата се зарекоха занапред винаги да си искат фискалните бонове. За абитуриентите на училището бе полезно да се запознаят със законовите изисквания за внасяне на здравни осигуровки след завършването им и при продължаване на обучението им в чуждестранни университети, както и за сключването на реални трудови договори при започване на работа.
За учениците бяха интересни и наградите в лекторията, които могат да спечелят в играта на кампанията на нейната страница във Фейсбук.